top of page

Waterstof aandelen kopen

Waterstof aandelen zijn momenteel erg in trek. Steeds meer mensen zoeken naar manieren om aandelen in waterstofbedrijven in hun portefeuille te krijgen. Waarom zijn deze aandelen zo geliefd, welke voordelen en nadelen zijn er aan waterstof en welke bedrijven zijn actief in waterstof? In dit artikel leer je alles over de achtergrond van waterstof als energiebron en ontdek je welke bedrijven zich bezighouden met waterstof. Zo kun je aan de hand van al deze informatie zelf bepalen welke aandelen en welke bedrijven je op gaat nemen in je persoonlijke portefeuille.


Over waterstof


Om te beginnen is het handig om te snappen wat waterstof precies is en wat het voor ons kan doen. Waterstof wordt gewonnen uit water (H2O) door de waterstof (H2) en de zuurstof (O2) van elkaar te scheiden. De waterstof wordt apart bewaard en kan nadien worden ingezet als energiebron voor bijvoorbeeld de aansturing van auto’s, vrachtwagens of vorkheftrucks. Omdat waterstof gewonnen kan worden door zonne-energie of windenergie komt er geen vervuiling kijken bij het winnen van waterstof. Ook is het gebruik van waterstof niet vervuilend, omdat er wederom sprake is van een natuurlijke bron. Dit zijn de belangrijkste voordelen van waterstof en ook de reden dat zowel bedrijven als beleggers er heel veel potentie in zien.


Toepassing waterstof


Heel fijn dat we waterstof uit water kunnen halen, maar waarin gaan we waterstof terugzien? Waterstof kan onder meer worden gebruikt om auto’s aan te sturen, maar wordt door Zweedse bedrijven ook al ingezet om boten in beweging te zetten. Daarmee is de uitstoot van CO2 dusdanig verminderd dat er heel veel voordelen aan het milieu voor zijn. Waterstof kan ook gebruikt worden om apparatuur aan te sturen, treinen, heftrucks, vrachtwagens en zelfs vliegtuigen. De toepassingen zijn eindeloos en ook van de manier waarop waterstof gewonnen wordt is veel te leren over het gezond opwekken van energie. Wat dat betreft biedt waterstof nog volop kansen om te ontdekken.


Voordelen en nadelen


Er zijn heel veel voordelen aan waterstof te noemen, zoals de schoonheid van de energie, de wijze waarop waterstof geproduceerd wordt en de toepassing ervan. Het grote gevolg is dat schone energie zorgt voor een daling van de CO2-uitstoot, iets waar we al jarenlang naar streven. Waterstof kan gezien worden als alternatief voor aardgas en steenkool en zal daarmee een grote bijdrage leveren aan duurzaamheid. Nadelen zijn er vooralsnog ook, zoals het feit dat tankstations nog niet ingericht zijn op het tanken van waterstof en je heel veel ruimte nodig hebt om waterstof op te slaan. In een auto met een kleine tank kun je kun je dus maar een beperkt stukje rijden op waterstof, waarmee het veel tanken wordt.


Waterstof aandelen kopen


Gelukkig wegen de voordelen ruimschoots op tegen de nadelen van waterstof als brandstof en is het een verstandige keuze om aandelen in waterstofbedrijven te gaan kopen. Maar welke spelers zijn er en welke aandelen kun je het beste aanschaffen? Ballard Power is een Canadees bedrijf dat al veel gedaan heeft op het gebied van duurzaamheid en alternatieve brandstoffen. Aandelen in Ballard Power zijn al vaak over de kop gegaan en kunnen een mooie aanvulling zijn in je portefeuille. Het Zweedse bedrijf PowerCell is een goede tweede en is wereldwijd actief in het maken van brandstofcellen voor waterstof. Zo werkt PowerCell samen met de Volkswagen Group en Toyota om auto’s te laten rijden op waterstof. Je kunt ook beleggen in een beleggingsfonds of etf dat zich richt op schone energie in het algemeen. Deze heet iShares Global Clean Energy en richt zich in de breedte op bedrijven die op wat voor manier dan ook bezig zijn met het maken van schonere energiebronnen.コメント


bottom of page